All Vintages

Πληροφορίες εκ των έσω

Γκρενά κόκκινο χρώμα. Μύτη με έντονο κόκκινο φρούτο και νότες τριαντάφυλλου που ακολουθούν και στο στόμα. Μαλακές τανίνες και διακριτικές νότες βαρελιού και μπαχαρικών. Η οξύτητα προσδίσει νεύρο στη γεμάτο και στρογγυλό σώμα. Μακρύ τελείωμα. Ένα κρασί με αξιοσημείωτη δυναμική παλαίωσης (έως και 15 έτη).

Ποικιλιακή σύνθεση

100% Ξινόμαυρο

Παραγωγή

n/a

Δυνατότητα Παλαίωσης

10-15 έτη

Ωρίμανση

Ωρίμανση για 16 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια 228 λίτρων (1ης, 2ης και 3ης χρήσης). Το πρώτο χαρμάνι των blocks γίνεται στον 6ο μήνα ωρίμασης. Το τελικό πριν από την εμφιάλωση.

Προέλευση

ΠΟΠ Νάουσα

Γευστικοί Συνδυασμοί

Σύνθετα αρώματα, στιβαρή δομή τανινών και βελούδινη οξύτητα. Ένα εξαιρετικό ταίρι για κόκκινο κρέας και κυνήγι.

Αναλυτικά Χαρακτηριστικά

Αλκοολικός βαθμός:  14,0%
pH:  3,42
Ολική οξύτητα:  5,5 g/lt
Πτητική οξύτητα:  n/a
Σάκχαρα:  3,0 g/lt
Φαινολικό δυναμικό:  n/a
Χρωματική ένταση:  n/a
Ελεύθερα/Ολικά θειώδη:  n/a

Ήταν μια εξαιρετική χρονιά. Ο κρύος χειμώνας, η ιδιαίτερα βροχερή άνοιξη και το ξηρό καλοκαίρι ακολούθησαν 2 μήνες (Αύγουστος και Σεπτέμβριος) με ιδανικές, ήπιες συνθήκες και αξιοσημείωτη διαφορά θερμοκρασίας ανάμεσα στην ημέρα και τη νύχτα. Για επιπλέον ενίσχυση της ποιότητας, έγινε πράσινος τρύγος σε όλον τον αμπελώνα.

Τρύγος: Με το χέρι και με αυστηρή διαλογή στα τέλη Οκτωβρίου 2019. Μέση απόδοση στα 700 κιλα /στρέμμα.

Ράμνιστα» στη ντοπιολαλιά σημαίνει «βασιλικός λόφος» αντικατοπτρίζοντας το χαρακτηριστικό ανάγλυφο του αμπελώνα του Κτήματος Κυρ-Γιάννη στο Γιαννακοχώρι Νάουσας. Τα «αμπελοτόπια της Ράμνιστας» είναι η πηγή των Ξινομαυρων για αυτό το κρασί, από τα οποία, κάθε χρονιά, επιλέγονται τα καλύτερα blocks.

#9 #13 #14 #15 #16 #17
Έτος φύτευσης 2005 1970 1970 1970 1970 1970
Έκθεση ΒΔ Δ Δ, ΒΔ Δ, ΒΔ ΝΑ Ν
Κλίση 0-15% >16% >16% 5–16% >16% >16%
Σύστημα διαμόρφωσης Διπλό Κορδόνι
Πυκνότητα (φυτά/στρ) 325 400 400 400 400 400
pH εδάφους 7.5 5.5 - 6 5.5 - 6 5.5 - 6 5.5 - 6 5.5 - 6

Για την εσοδεία του 2019, επιλέχθηκαν κυρίως τα: 9, #13, #14, #15, #16 και #17.

Αυστηρή διαλογή σε δονούμενη τράπεζα. Προζυμωτικη εκχύλιση για 7 ημέρες σε χαμηλές θερμοκρασίες (8-10°C). Ζύμωση με pigeage για 10-15 ημέρες και ανακύκλωση, σε συνδυασμό γαλλικών δρύινων κάδων (5 τόνων) και ανοιξείδωτης δεξαμενής (5 τόνων) στους 20-26°C. Η θερμοκρασία αυτή διατηρείται και κατά τη διάρκεια της μεταζυμωτικής εκχύλισης (2-6 ημέρες). Μηλογαλακτική ζύμωση σε βαρέλια. Ωρίμανση για 16 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια 228 λίτρων (1ης, 2ης και 3ης χρήσης). Το πρώτο χαρμάνι των blocks γίνεται στον 6ο μήνα ωρίμασης. Το τελικό πριν από την εμφιάλωση.

Βραβεύσεις

Downloads